Tudor Musat

Ce trebuie sa stiti inainte de va pune o centrala

Montarea unei centrale termice Motan este un pas important pentru oricine, si asta nu neaparat din perspectiva financiara, ci mai degraba din perspectiva lucrurilor de care trebuie sa tineti cont. Evident, alegerea unei centrale trebuie facuta numai dupa ce v-ati documentat si eventual dupa ce ati purtat o discutie cu un expert autorizat ISCIR.

De asemenea, montarea centralei si a intregii infrastructuri de gaze, incalzire si apa calda trebuie realizata numai de echipe specializate si autorizate ISCIR.

Ce costuri sunt implicate la montarea unei centrale termice Motan

 Lasand lucrurile ce tin strict de specialisti, exista totusi si elemente la care puteti sa aveti un factor important de decizie. Trebuie sa priviti acest pas ca pe unul de o importanta crescuta si mai ales trebuie sa alocati un buget suficient care sa acopere toate costurile. In general preturile pentru gama de centrale termice Motan sunt de multe ori sub cele ale altor producatori, asta si pentru ca vorbim despre un producator 100% roman.

            Pe langa costul centralei apar si costurile cu realizarea si autorizarea proiectului de gaz natural (acolo unde este cazul si, sau unde este necesara separatia de gaz). Aceste costuri variaza de la caz la caz, asadar asigurati-va ca stiti toate detaliile despre acest cost.

            O infrastructura de incalzire si apa calda include doua costuri. Vorbim in primul rand de cel al materialelor folosite (tevi, robineti, adaptoare, consumabile, accesorii, etc…) dar si al manoperei. Este cel mai bine sa folositi numai tevi de Cupru deoarece acestea au o durata mult mai mare de viata decat cele din compozit sau hibrid ( PVC cu traseu de Cupru flexibil). Evident, pentru a proteja si a prelungi si mai mult durata de viata a instalatiei de tevi va recomandam sa le vopsiti.

            Caloriferele sunt elementele principale ale instalatiei de incalzire. Cel mai bine este sa optati pentru calorifere supra-dimensionate, sa zicem ca in mod uzual un calorifer de 1.6 x 0.5 x 0.15 metri ar fi unul indicat, in acest caz va recomandam sa optati pentru un calorifer cu dimensiuni de 1.5 ori mai mari. Astfel centrala va avea un randament mult mai bun, iar caldura va persista pentru mai mult timp de la inchiderea ciclului de incalzire.

Unde punem centrala ?

 Pe langa aspectele ce tin de instalatie, mai exista un punct important. Amplasarea unei centrale termice Motan este de cele mai multe ori realizata dupa un model standard. Spatiile cel mai des utilizate pentru a amplasa centrala sunt bucataria si balconul; evident, vorbim despre un balcon inchis. Pe langa aceste variante puteti alege si alte spatii, insa inainte de asta trebuie sa va consultati si cu echipa de instalatii termice. Pentru cei ce stau la apartament puteti opta pentru aplasarea centralei intr-un spatiu mai mic, cum ar fi camara sau debaraua. Tineti cont ca in aceste cazuri trebuiesc instalati senzori de gaz atat in camera cu centrala dar si in bucatarie, pe langa asta in camera centralei trebuie sa existe o gura de aerisire.

            Inainte de toate purtati un dialog cu expertii in centrale termice Motan sau echipa de instalare pentru a gasi cele mai bune variante. Tineti cont ca intr-o astfel de situatie este mult mai bine sa va asumati niste costuri mai mari pentru a va putea bucura de o lucrare buna si bine realizata.


Tudor Musat

Powered by GroupSpaces · Terms · Privacy Policy · Cookie Use · Create Your Own Group