hygiene24

Norovirus: besmettelijke vorm van buikgriep

Bart de Leeuw en Nathalie IJzerman gingen in op een uitbraak van het norovirus bij ’s Heeren Loo. Die laatste: “Dat is eigenlijk een zeer besmettelijk vorm van buikgriep. Maximaal drie dagen voordat je ziek wordt, ben je al besmet. Dan duurt het ziek zijn ongeveer twee a drie dagen en die zijn heel heftig. Daarna ben je nog steeds, maximaal drie dagen, besmet.” Op het hoogtepunt van de uitbraak had ’s Heeren Loo 152 ziektegevallen. De Leeuw: “Er is geen medicijn tegen het norovirus. Het enige dat goed werkt is het hanteren van hygiënemaatregelen.” De zorginstelling moest dagbestedingsplaatsen en het hoofdgebouw sluiten, maar ook woningen afschermen. En medewerkers naar dezelfde plaatsen toesturen om kruisbesmetting te voorkomen. “Terwijl er bij de nachtzorg juist weer medewerkers bij moesten, omdat cliënten ziek waren.”

Norovirus verspreidt via poep of braaksel

Het norovirus wordt, ook via oppervlakten, verspreidt via poep of braaksel. “We hebben noropakketten uitgedeeld met daarin allerlei artikelen. Bijvoorbeeld een zak die je zo in de wasmachine kunt stoppen, met het besmette textiel. Maar ook mondkapjes, een middel tegen uitdroging, papieren zakdoeken, schorten, zeep en chloortabletten zaten er in.” Er werd alles op alles gezet om de uitbraak in de dammen. Met als gevolg dat deze na drie weken gedaan was. ’s Heeren Loo formeerde een crisisteam dat drie keer per dag bij elkaar kwam om de ziektegevallen en de maatregelen te bespreken. Dat bleek geen overbodige luxe. “Zo moesten we onder andere onze onderaannemers informeren. Realiseer je dat we te maken hebben met het norovirus. Wat is noodzakelijk dat we moeten doen en wat kan wachten? Zorg dat je geen anderen besmet. En we brachten hen op de hoogte van ons hygiëneprotocol.”

Brainstormen over schoonmaak

Na de plenaire sessie, gingen de negentig bezoekers uiteen om één van de workshops te bezoeken. Eén daarvan, gegeven door Suzanne Verheijden, programmamanager innovatie bij Heeren Loo, ging over hoe je innoveert. Deelnemers mochten brainstormen over schoonmaak, aan de hand van een aantal werkvormen. “Brainstormen betekent veel ideeën opperen. Ga voor kwantiteit. Toon lef om een raar idee te verzinnen.” Deelnemers verzonnen vervolgens de meest gekke dingen voor het vraagstuk hoe je minder tijd besteedt aan schoonmaak. Ze beantwoorden daarnaast de vraag welke schoonmaaktaken het meest ergernis opleveren. Vraag drie ging over technologie. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers door technologie meer tijd hebben voor de begeleiding van cliënten? Door de antwoorden op de drie vragen in groepen aan elkaar te koppelen ontstonden nieuwe ideeën. Zoals een driewieler die schrobt, veegt en zuigt. Maar ook een app waarmee je een keuken scant. Voldoet deze aan de HACCP-eisen? Daarop volgend verzon een team een app waarmee je het sanitair kunt monitoren. Bijvoorbeeld op vervuiling, storingen, keuringen, maar ook op duurzaamheid, voorraadbeheer en legionella. De teams kregen allemaal een beker.

Een met een fiets aangestuurde dweilmachine. Dit team won er bekertjes voor.

Samenwerken in schoonmaak is als een puzzel

Een andere workshop werd gegeven door Berry Helmes van schoonmaakgroothandel Haagclean. Hij vertelde hoe samenwerking bij ’s Heeren Loo tussen onder andere Haagclean, schoonmaakbedrijf VLS en de medewerkers van de zorginstelling had geleid tot een betere kwaliteit van de hygiëne en de schoonmaak. “Die samenwerking is als een puzzel waarvan de stukjes in elkaar moeten vallen.” Hij noemde daarbij opleiden van schoonmaakmedewerkers essentieel. Dat was in het geval van ’s Heeren Loo en VLS gebeurd door Perfect Plan. Hij riep ook op om in schoonmaakmaterialen te investeren. “Ga voor kwaliteit. Als voorbeeld: als je gaat voor resultaatgerichte schoonmaak, moet je dus ook een complete werkwagen hebben ingericht. Daarbij denk je wellicht: heb ik alles wel nodig? Maar als je een spinnenrag ziet, is dat een verstorend element. En dus heb je als schoonmaker een uitschuifsysteem nodig om dat weg te halen.”

Raden van bestuur verantwoordelijk voor hygiëne

Deelnemers aan de workshop constateerden dat er in de zorg in het algemeen ‘wellicht teveel was weggesneden.’ Ook in de schoonmaak. “Belangrijker is hoe we dit in de zorg gaan verbeteren”, aldus Helmes. “Raden van Bestuur van zorginstellingen zijn integraal verantwoordelijk voor een veilig leefomgeving. Daar hoort hygiëne ook bij.” Een van de deelnemers pleitte voor meer preventieve hygiënemaatregelen. “Nu hoor je pas wat als het uit de klauwen loopt. We moeten problemen voor zijn.” Altijd bezuinigen bij een schoonmaakaanbesteding. Dat zou tot het verleden moeten behoren, vond een ander. “Het kost tijd, geld, aandacht en inspanning om schoonmakers op niveau te hebben en te houden. Dat is ook nog eens een kwestie van een lange adem. Ook omdat je in de zorg het schoonmaakprogramma van elke ruimte moet afstemmen op de betreffende doelgroep.” Dat betekent volgens Helmes continu moet monitoren wat de uitgangspunten zijn van de op zorglocatie samenwerkende partijen. “Zodat die puzzel precies past.”


hygiene24

Powered by GroupSpaces · Terms · Privacy Policy · Cookie Use · Create Your Own Group